Winkelwagen

 

Je partner voor textieldruk!

 

Info & veel gestelde vragen .

Op deze pagina hebben we info en veelgestelde vragen gebundeld in verschillende categorieën: vragen over bedrukken, bestanden, bestellen en verzenden,...

Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op en we helpen je verder.
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09u tot 17u30 of via mail en het formulier op de contactpagina. 

info@viewpointshirt.be – +32 495 37 39 05
contactformulier

Algemeen

Indien je producten met bedrukking wenst, ontvang je hiervoor steeds een offerte. Dit omdat we eerst de optimale druktechniek en de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor je personalisatie dienen te bepalen op basis van het aangeleverde ontwerp, het aantal kleuren, het formaat, de drukposities, gewenste oplage,…

Bij ieder product waar bedrukking mogelijk is, vind je een knop ‘voeg toe aan offertemand’. Voeg naar believen producten toe aan de offerte pagina, Vul daarna je gegevens in, beschrijf je wensen en verstuur. 

We bekijken alles en je ontvangt daarna een offerte in je mailbox en een digitale proefdruk. Na goedkeuring nemen wij je bestelling in productie. 

Indien de proefdruk werd goedgekeurd en de kledij direct uit voorraad leverbaar is, kunnen wij doorgaans producten binnen 10 a 12 werkdagen bedrukken en leveren. Vaak is snellere levering mogelijk, contacteer ons voor de mogelijkheden. 

Indien uit voorraad beschikbaar kunnen we blanco kledij binnen 3 a 5 werkdagen leveren. Vaak is snellere levering mogelijk, contacteer ons voor de mogelijkheden. 

Helaas is dit niet mogelijk. Wij werken uitsluitend met een aanbod blanco kledij van merken waarvan we zeker zijn dat we de kwaliteit ervan, in combinatie met onze bedrukking erop kunnen garanderen. 

Op iedere productpagina staan de wasinstructies vermeld. Door deze te volgen blijft de levensduur van een product of print maximaal gegarandeerd. 

Dat is zeker mogelijk. Je kan langskomen om je wensen te bespreken of om producten te passen (indien we over het gewenste pasmodel beschikken). Dit steeds op afspraak. Contacteer ons via info@viewpointshirt.be of telefonisch op het nummer +32 495 37 39 05

Is er iets niet helemaal naar wens of heb je een klacht over een ontvangen bestelling? Vul het formulier in op deze pagina. Je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord van ons. 

Bedrukken

Onze gebruikte druktechnieken zijn zeefdruk, transferdruk, digitale druk & borduren.

Wij werken niet met een minimum oplage voor blanco kledij. Bestellingen met personalisatie zijn vanaf 5 stuks mogelijk.

Zeefdruk is de klassieke druktechniek voor prints met 1 tot 6 kleuren. Bij zeefdruk wordt inkt rechtstreeks op het textiel aangebracht door middel van zeven. Zeefdruk is dé meest gebruikte en meest economische techniek bij grotere oplages (vanaf 50 stuks).

Bij transferdruk wordt het ontwerp of design eerst aangebracht op transferdrager en daarna door middel van warmte op het textiel geperst. Doordat het opzetten van het transferdruk proces een stuk minder arbeidsintensief is t.o.v. klassieke zeefdruk, is deze druktechniek perfect voor kleine oplages.  

Digitale druk is de perfecte druktechniek voor complexe designs of fotoprints waarbij veel details en kleuren gebruikt worden. Doorgaans kunnen we op 2 manieren digitale prints aanbrengen: rechtsreeks op textiel of via een transferdrager. Door de hogere prijs per print t.o.v. zeefdruk is deze techniek perfect voor kleine oplages. 

Bij borduren wordt het ontwerp of design machinaal aangebracht met naald en draad. Op die manier krijg je enerzijds een mooi reliëf op je kledij, en anderzijds een luxueuze uitstraling. Borduringen zijn uitermate duurzaam en hebben een zeer lange levensduur. Designs met meerdere kleuren zijn mogelijk. Borduren kan in kleine en grote oplages oplages.  

De meest geschikte druktechniek wordt doorgaans bepaald door deze factoren: het ontwerp zelf, het aantal kleuren, het formaat, de positie op de kledij, de gewenste oplage en het textiel dat moet worden gebruikt.

Bij een offertevraag voor bedrukking analyseren we al deze parameters en bepalen we zo welke techniek er voor je project het meest geschikt is. Een optimaal eindresultaat en een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding is hiermee steeds gegarandeerd. 

Er zijn nagenoeg geen beperkingen op vlak van kleurgebruik. Indien er toch iets onmogelijk zou zijn, informeren we je hierover. 

Op de pagina drukposities staat een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden qua posities en plaatsing van ontwerpen op de verschillende soorten kledij.

Heb je speciale wensen? In sommige gevallen is er meer mogelijk dan getoond. Contacteer ons en we bekijken de mogelijkheden.

We adviseren je graag op basis van je ontwerp en wensen over welke druktechniek er het meest geschikt is, in principe hoef je deze dus niet zelf aan te geven. Indien je dit wel wil of je hebt een specifieke wens en dit is technisch mogelijk, dan is dit uiteraard geen probleem. 

Bestanden

Om de maximale drukkwaliteit te garanderen is het belangrijk dat ontwerpen in het juiste formaat en in een goede resolutie worden aangeleverd. Bij voorkeur zijn dit vector bestanden (.eps .pdf of .ai). Rasterformaten zoals .jpg en .png kunnen ook aangeleverd worden maar dienen een hoge resolutie te hebben (300ppi bij voorkeur). Contacteer ons bij vragen of onduidelijkheden over je ontwerp. 

Je kan je ontwerpbestand(en) aanleveren via het formulier op de offertepagina of door te mailen naar offerte@viewpointshirt.be

Bestanden die via de website worden ingestuurd mogen maximaal 35MB zijn. is je bestand groter, gebruik dan een platform zoals Wetransfer.

Absoluut. Bij ons gaat er niks in productie zonder dat er een grondige technische controle van de bestanden is aan voorafgegaan. Mocht blijken dat er iets niet helemaal ok is met je bestand, dan nemen we meteen contact met je op.

Ja, je krijgt vooraf productie steeds een digitale proefdruk toegestuurd. 

Zeker, onze grafische afdeling kent het reilen en zeilen en kan aan de slag met je ontwerp indien nodig. Let wel dat er hiervoor bijkomende kosten aangerekend worden. Indien dit het geval is, wordt dit duidelijk en op voorhand gecommuniceerd. 

Geen enkel probleem, onze grafische afdeling kan instaan voor het volledige ontwerp gedeelte. Geef dit door bij je offerte aanvraag en je ontvangt hiervoor een offerte op maat.

Bestellen & betalen

Na het plaatsen van een order informeren we je verder zodra de bestelling klaar ligt of is verzonden. 

Het kan gebeuren dat je je bestelling nog wil aanpassen of veranderen. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op via info@viewpointshirt.be en we bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Let wel dat er kosten in rekening kunnen worden gebracht vermits wij na bevestiging van een order vrijwel meteen aan de slag gaan. 

Vaak is spoedbestelling mogelijk maar dit steeds tegen een meerprijs. Contacteer ons voor de mogelijkheden. 

Verzending

Je kan bestellingen afhalen maar dit enkel na afspraak. Bel ons of stuur een mail naar info@viewpointshirt.be

Doorgaans hanteren wij 2 verzendmogelijkheden naargelang de omvang van de order.

Voor kleine orders en zendingen via standaardpakketten bedragen de verzendkosten 9€ en gratis verzending vanaf 125€.

Voor grote orders of volumetransporten worden de verzendkosten bepaald op basis van volume en gewicht van je bestelling. Je wordt hierover op voorhand geïnformeerd. 

Zodra je bestelling is verzonden ontvang je een track & trace code om deze te volgen. 

Retour

Bedrukte kledij valt onder maatwerk en heeft geen herroepingsrecht en kan dus bijgevolg niet geretourneerd worden. Daarom dat er steeds vooraf productie een digitale proefdruk wordt gemaakt om ontevredenheid of teleurstellingen nadien te voorkomen.